Educatori nutriţionişti

”Sănătos de mic” este un program de educație nutrițională desfășurat în grădinițe care include pregătirea unui corp de educatori nutriționiști care să transmită aceste cunoștințe către preșcolari, părinți și personalul din grădinițe, prin cursuri și ateliere de nutriție sănătoasă.

coperta-manual2

Manual de nutriţie

În acest scop a fost elaborat un manual particularizat pe nutriția preșcolarului, cu componente de psiho-pedagogie. Manualul este scris pe baza recomandărilor naționale privind nutriția corectă la vârsta preșcolară, anume ”Ghidul de alimentație sănătoasă”, publicat de Societatea de Nutriție din România și adoptat de Ministerul Sănătății ca ghid național și documentele reglementare aplicabile, respectiv Ordinul Ministerului Sănătății nr.1955/ 1995 și Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1563/ 2008.

Temele manualului:
1. Principii generale
2. Strategii generale de promovare a comportamentului alimentar sanogen al copiilor
3. Principalele modificări biologice în perioada de dezvoltare 2-5 ani
4. Grupe alimentare - indicații nutriționale pentru copiii din grupa de vârstă 2-5 ani
5. Meniul copilului preșcolar. Piramida alimentară pentru copiii din grupa de vârstă 2-5 ani

Cursurile de specializare de educatori nutriţionişti

Cursurile pentru specializarea educatorilor nutriționiști sunt organizate de catre Asociația SAMAS, având ca profesori medici de la Insitutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof. Dr. N. Paulescu” și specialiști în educația timpurie.
Cursul ține 5 zile + o zi de examinare și este adresat exclusiv cadrelor medicale (asistente medicale din gradinițe, asistenți de dietetică, dieteticieni, medici de familie etc.). Acestea primesc certificarea SAMAS și puncte medicale (EMC)
Dezvoltatorii proiectului susțin educatorii nutriționiști să organizeze cursuri de nutriție sănătoasă în grădinițe și ateliere de gătit la centrele SAMAS.
Dacă sunteți cadru medical și vă doriți să urmați cursul SAMAS din cadrul proiectului ”Sănătos de mic” vă rugăm să vă înscrieți mai jos.

Eşti cadru medical? Înscrie-te ca educator nutriţionist!

Te poţi înscrie pe tine sau poți propune pe cineva interesat de domeniu.

to top button