Cursuri acreditate de Ministerul Educației și OAMMR search

Părinţi

O viață sănătoasă începe din primii ani

Fiecare copil crește în ritmul lui, dar acest ritm este dependent de mulți factori externi, precum nutriția și activitatea fizică. Iar deciziile pe care noi, ca părinți, le luăm pentru copiii noștri încă din primii ani ai copilăriei au urmări pentru dezvoltarea și sănătatea lor de-a lungul vieții.

Vârsta preșcolară este esențială pentru formarea deprinderilor alimentare și de viață, pentru dezvoltarea psihică și cea fizică. Capacitatea de învățare a celor mici crește, abilitățile lor sociale se dezvoltă, iar ei cresc în ritm accelerat (5 - 6 cm/ an). Este perioada în care se acumulează capital osos și muscular, dentiția se dezvoltă și corpul capătă mai multă forță și mobilitate.

Vârsta preșcolară mai are o particularitate: nevoile nutriționale de creştere sunt mari, în timp ce stomacul este încă mic. De aceea, sunt necesare alimente concentrate, dar echilibrate nutrițional, bogate în minerale (calciu, fier etc) și vitamine.

Preşcolarul NU este un adult de dimensiuni mai mici. Nevoile lui nutriţionale de creştere raportate la greutatea corporală (pe kilocorp) sunt de câteva ori mai mari decât la adult.
Contează CE mănâncă, nu CÂT mănâncă un preșcolar.

Vă invităm să vă alăturați programului Sănătos de mic și să aflați de la specialiștii noștri informațiile de care aveți nevoie pentru a crește copii sănătoși și fericiți. Puteți participa la cursurile și atelierele gratuite dedicate părinților din grădinițele înscrise în program, precum și la conferințele pentru părinți și puteți să aflați informații verificate despre alimentația preșcolarului din Ghidul de nutriție pe care l-am pregătit pentru dumneavoastră.

Ne bucură că sunteți preocupați de sănătatea copilului vostru și că vă avem alături! Vă rugăm să deveniți la rândul vostru ambasadori Sănătos de mic, povestind și altor părinți despre programul nostru! Vă mulțumim!

Abonare la newsletterul Sănătos de mic
Dacă vreţi să primiţi articole despre nutriţie şi reţete, vă rugăm să vă înscrieţi aici.

to top button
error

Spuneți-le și prietenilor despre nutriția sănătoasă!