Ghid de nutriție

coperta-ghid

Alegeri alimentare corecte

Părinţii sunt responsabili de alegerea alimentelor, de stabilirea cantităţii și a orarului meselor și exemplul lor se regăsește și în alegerile de stil alimentar și de viaţă făcute de copil. De aceea, îmbunătăţirea comportamentului nutriţional începe cu evaluarea comportamentului vostru și cu identificarea principiilor, valorilor și convingerilor voastre privind nutriţia și modul în care doriţi să o îmbunătăţiţi.

Preșcolarul NU este un adult de dimensiuni mai mici. Nevoile nutriţionale de creștere (ex. pentru calciu, fier, vitamina D), raportate la greutatea corporală (pe kilocorp) sunt de câteva ori mai mari decât la adult. Contează CE manâncă, nu CÂT mănâncă.

Ghidul pentru părinți a fost elaborat de Asociația SAMAS  sub coordonarea unui comitet științific alcătuit din specialiști în medicină, educație și psihologie și oferă părinților informații esențiale despre pragurile de dezvoltare și necesarul nutrițional pe grupe de vârstă. Poți achiziționa Ghidul în format pdf, direct de pe site, sau îl poți comanda, în format tipărit, prin e-mail la contact@sanatosdemic.ro. Pentru formatul tipărit, la prețul de 25 de lei se adaugă costuri de transport.

Achiziționează ghidul în format PDF:
to top button
error

Spuneți-le și prietenilor despre nutriția sănătoasă!