Cursuri acreditate de Ministerul Educației și OAMMR search

Use this static Page to test the Theme's handling of the Blog Posts Index page. If the site is set to display a static Page on the Front Page, and this Page is set to display the Blog Posts Index, then this text should not appear.

RAD_3163

70% dintre copii mănâncă zilnic alimente nesănătoase

70% dintre copiii români mănâncă zilnic alimente nesănătoase, încă de la împlinirea vârstei de 1 an conform studiului Evaluarea stării de sănătate a copiilor și tinerilor, grupa  de vârstă 1-24 ani [1] prezentat de către expertul INSMC, CS 1 Dr. Ecaterina Stativă. Consumul alimentelor de risc pentru sănătate face parte din practica alimentară curentă a […]

foto carton youtube

(Pre)gătit de Crăciun

Chef  Marcian Vodnar (The Grill) și dr. Diana Voican, medic pediatru și director medical al programului Sănătos de mic, ne-au pregătit de Crăciun. La atelierul de live cooking, (Pre)gătit de Crăciun, am ”creat” 2 rețete delicioase și sănătoase, concepute special pentru invitații noștri de către chef Marcian Vodnar (The Grill) și am primit sfaturi despre […]

what-is-protein-fed94e49e3144aba84c815ed3623a51c

Surse de proteine în dieta flexitariană

Proteinele sunt elementele constitutive esențiale care formează țesuturile organismului. Numite și cărămizile organismului, proteinele intră în componența fiecărei celule din corp și sunt implicate în numeroase interacțiuni metabolice. Fiecare celulă, fiecare țesut din corpul nostru conține proteine. Proteinele sunt indispensabile procesului de creștere și dezvoltare a copiilor şi sunt necesare adulților în menținerea integrității structurale […]

muesli-g696d8f294_1920

Soia și ovăzul în dieta flexitariană

SOIA Originară din Asia, soia este o plantă de cultură din familia leguminoaselor, ce conține proteine de înaltă calitate, conținând toți aminoacizii esențiali. Boabele de soia joacă un rol important în industria alimentară și sunt consumate sub diverse forme: boabe ca atare din păstăi (edamame) crude sau coapte, tofu, tempeh, băuturi vegetale din soia, sub […]

Prebioticele si probioticele

Prebioticele și probioticele: de ce sunt importante pentru imunitate

Deși termenii de prebiotice și probiotice ne sunt cunoscuți celor mai mulți dintre noi, efectele acestora pentru sănătate sunt departe de a fi pe deplin știute. Iată cum susțin, mai exact, prebioticele și probioticele imunitatea. A fost nevoie de multe cercetări pentru ca oamenii de știință să se pună de acord asupra unei definiții pentru […]

hrană sănătoasă

Nutriție sănătoasă, imunitate  optimă

Alimentele pe care le consumăm pot fi hrană pentru sănătate, sau, dimpotrivă, pot sabota buna funcționare a sistemului imunitar.  Iată care este legătura dintre nutriție și imunitate și cum ne putem hrăni, la propriu, sănătatea. Alimentele pe care le consumăm furnizează energia necesară pentru ca celulele sistemului imunitar să funcționeze și conțin nutrienți care au […]

Zahăr, sare și grăsimi

O conferință despre nutriție, marca Sănătos de Mic, despre cum ne afectează sănătatea ceea ce mâncăm, dependența de zahăr și efectele obezității asupra psihicului copiilor, dar și ce putem face pentru a preveni sau corecta obiceiurile alimentare greșite. Ce înseamnă exces de zahăr, sare și exces de grăsimi la copii, care sunt cantitățile permise? Cât […]

0 Comments

Leave your comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

to top button
error

Spuneți-le și prietenilor despre nutriția sănătoasă!