Ingrediente pentru 4 porții:
250 g de linte
1 măr verde
1 ceapă roșie
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de oțet de mere sau de vin
sare, piper
Se lasă lintea la înmuiat într-un vas cu multă apă pentru 12 de ore. Se strecoară și se pune la fiert în apă rece pentru 30 minute; cu 5 minute înainte de finalul fierberii se adaugă puțină sare.
Se scoate cotorul mărului, nu se curăță coaja și se taie felii subțiri.
Se curăță ceapa și se toacă mărunt.
Într-un vas de salată se prepară sosul, amestecând uleiul, oțetul, sare, piper și ceapa tocată.
Se strecoară lintea și se amestecă cu sosul cât este încă caldă. Se decorează cu feliile de măr.
Sfat: pentru a putea folosi în siguranță mărul cu tot cu coajă, este indicat ca acesta să fie bio.
Lintea este o leguminoasă care furnizează o cantitate importantă de energie și de fier. Vitamina C conținută în măr facilitează absorbția acestuia. Fibrele din aceste două alimente reglează tranzitul intestinal.
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments