Ingrediente pentru 4 porții:
- o cană fulgi de ovăz
- 2 banane coapte
- o lingură semințe de chia
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 cană fructe de pădure
- 1/2 linguriță bicarbonat
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Folosește un blender de mână sau o furculiţă, pentru a zdrobi bananele. Adaugă fulgii de ovăz, seminţele de chia, cele de cânepă, scorţișoara și bicarbonatul de sodiu, stins cu sucul de lămâie. Spală fructele de pădure și adaugă-le în amestecul cu ovăz. Transferă compoziţia într-o tavă mică tapetată cu hârtie de copt sau într-un vas de tip Jena (yena). Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 20-25 de minute. După ce se răcește taie batonul în patru și stropește-l cu puţină miere. (Atenție! – mierea este contraindicată pentru copiii sub 1 an, din cauza riscului de botulism).
Rețetă pregătită de Emi Kovacs, educator nutriționist, colaborator în programul Sănătos de mic.
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments