Ce presupune un mic dejun sănătos pentru copii,
de Gabriela Codruța Nedelea, Specialist în Nutriție
Chiar dacă orice părinte știe că micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei, de multe ori, copiii nu sunt hrăniți corect dimineața. Ce ar trebui să le servim prichindeilor noștri pentru a se dezvolta cât mai armonios? Iată care sunt recomandările Gabrielei Codruța Nedelea, specialist SAMAS în nutriție și remodelare corporală.
Micul dejun al copiilor trebuie să conţină legume, fructe şi proteine de calitate. Desigur, toate acestea alături de fibre care să provină şi din cerealiere integrale, fibre care nu se pot absorbi, dar contribuie la sănătatea colonului, la dezvoltarea imunităţii şi la reţinerea grăsimilor în exces. Legumele să fie cât mai variate şi specifice sezonului, fructele – cu cât mai multe fibre şi mai puţin zahăr, iar proteinele să provină din surse animale în echilibru cu cele din surse vegetale. Proteinele animale trebuie să provină de la animale crescute cât mai natural.
sursa: programsamas.ro
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase.
Puteți dona aici sau puteți descărca Ghidul de nutriție pentru părinți de aici.
Toate fondurile strânse sunt folosite pentru implementarea proiectului!
Vă mulțumim pentru sprijin!
0 Comments