Mousse de ciocolată
rețetă de Gabriela Codruța Nedelea, specialist în nutriție
Ingrediente
- un avocado bine copt
- o banană bine coaptă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 lingurițe faină de migdale sau fulgi de migdale mărunțiți
- o linguriță cu vârf de îndulcitor natural (miere, extract de Stevia)
- 2 linguri de nuci mărunțite grosier
- o lingură de cacao
- 2 linguri de unt de alune (sau unt de arahide) fără zahar
Mod de preparare
Se curăță avocado și se pune in blender (tocător sau robot de bucătărie, dar acest desert se poate face și prin zdrobire cu furculița) alături de banană. Se mixează împreună cu zeama de lămâie pentru a preveni oxidarea. Se toacă nucile, bucăți mai mari și fulgii de migdale se mărunțesc. Puteți folosi migdale fără coajă pe care le mărunțiți alături de nuci. Peste piureul obținut se adaugă faina de migdale, mierea sau îndulcitorul folosit, cacao, unt de arahide și se amestecă. La final, se adaugă nucile și fulgii de migdale dacă ați optat pentru adaosul lor și se amestecă cu o paleta.
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!