Supă cremă de legume cu crutoane de cartof dulce și mix de semințe.
Rețetă de Gabriela Codruța Nedelea, specialist în nutriție
Ingrediente:
- 1 cartof dulce
- 2 cartofi normali
- 2 cepe roșii cu tot cu coajă
- 2 morcovi dimensiune medie
- 1 ardei gras roșu
- praf de sare
- mix de semințe floarea soarelui și dovleac
- 1 lingură de ulei de măsline
- 5 g unt
Mod de preparare
Se încălzește tigaia, apoi se adaugă o linguriță de ulei de măsline și 5 g unt, se topește untul și apoi se adaugă ½ din cartoful dulce, tăiat cubulețe. Cealaltă jumătate de cartof dulce se taie cuburi foarte mici și se pune în multicooker, dar, înainte, se dă cu puțin ulei și cu sare.
Cubulețele de cartof dulce se rumenesc ușor în unt doar cât să se intensifice culoarea, apoi se pun la fiert împreună cu celelalte legume tăiate cubulețe. Ceapa roșie se taie pe jumătate și se lasă cu tot cu coajă, se taie doar cotorul, astfel supa a avea o culoare foarte plăcută. Se adaugă apă, cât să acopere legumele și se adaugă puțină sare. Când legumele au fiert, se curăță ceapa de coajă și apoi se pun în blender pentru a le face cremă. Se poate servi atât în bol, cât și în pahar de sticlă, iar deasupra se decorează cu crutoanele de cartof dulce și câteva boabe de semințe de floarea-soarelui și dovleac, desigur, decojite sau se folosește mixul de semințe de la Solaris. Poate fi servită atât caldă, cât și rece, dar și cu câteva firimituri de brânză de capră.
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!