Conopidă cu turmeric- rețetă de Gabriela Codruța Nedelea, Specialist în Nutriție, Asociația SAMAS
Ingrediente:
- 1 cartof dulce de dimensiune medie
- 8- 10 buchețele de conopidă
- 60 g brânză Feta sau brânză de capră
- 1 pungă salată de rucola sau de baby spanac ori mix de salată iceberg, radichio și rucola
- 1 rodie
- fulgi de ardei iute – opțional
- ulei de măsline
- turmeric
- 3 frunze mentă proaspătă
- 2 linguri oțet balsamic
Mod de prepare:
Se rupe conopida buchețele, se taie pe lungime în jumătate și se dau cu turmeric. Se pun fie într-o tavă pe hârtie de copt, fie într-un aparat de gătit fără ulei, la 120 grade timp de 10 minute; se întorc buchețelele și pe cealaltă parte ca să se facă uniform.
Cât timp se coace conopida, se pune cartoful dulce tăiat cubulețe într-un vas în care se pune 1 lingură de ulei de măsline, ½ lingură unt sărat și 2 linguri de apă. Se lasă pe foc mic-mediu (120-140 grade), aproximativ 20 minute; se amestecă din când în când .
Se pun frunzele de salată într-un bol , se pun buchețelele de conopidă, cuburile de cartofi, se presară brânza.
Se pun la blender boabele de rodie (se păstrează câteva pentru decor) și se mixează, se strecoară pentru a separa semințele de suc. Se adaugă peste sucul de rodie 2 linguri oțet balsamic și se toarnă peste salată . Deasupra se decorează cu boabe de rodie și mentă prosapătă, tocată.
Se poate servi ca și garnitură, dar și ca o gustare, alături de crakerși integrali, lipie din făină integrală sau baby morcovi la cuptor, ușor picanți.
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments