(Paté de sardine cu măsline)
Sardinele furnizează mai mult calciu pe porție decât oricare aliment, mai ales când sunt consumate cu tot cu oase. O conservă de sardine conţine calciu cât două pahare de lapte. 85 de grame de sardine furnizează 20 de grame de proteine și acoperă în procent de 140% doza zilnică recomandată din vitamina B-12.
INGREDIENTE:
- 10 măsline mov
- 200 g sardine (se pot folosi atât din conservă, cât și proaspete sau congelate, preparate în cuptor sau la abur)
- 1/2 avocado (opțional)
- 1 ceapă galbenă sau roșie
- 50g unt
- zeamă de lămâie
- piper
MOD DE PREPARARE:
Se pun toate ingredientele în blender și se mixează până se obține o consistență fină. Se servește pasta de sardine cu biscuiți de tip crackers (nesărați).
VALORI NUTRIȚIONALE/PORȚIE (1 porție=100 g)
Calorii: 182; Lipide: 20 g (6 g mono și polinesaturate); Carbohidrați: 4 g; Fibre: 2 g; Proteine: 12 g; Ca: 200 mg; Fe: 0,5 mg.
COST/PORȚIE: 4 lei
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments