Ingrediente/10 porții:
- 1 conservă năut(230-240 g net)
- ¼ sfeclă roșie mică crudă sau coaptă/fiartă
- 2 linguri tahini (pastă de susan)
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- zeama de la ½ lămâie
- sare, piper
- 1 lingură ulei de măsline și semințe de pin pentru decor
- lipie, ardei gras pentru servit
Mod de preparare:
Se scurge conserva de năut și se păstrează zeama într-o cană, pentru a o folosi dacă dorim o consistență mai moale. Se pun în blender toate ingredientele și se mixează. Pasta de năut cu sfeclă rezultată se pune în bol și se decorează cu ulei de măsline și cu semințele de pin. Se servește cu lipie sau cu felii de ardei.
Valori nutriționale (pentru 1 porție):
Calorii: 112 / Lipide: 10 g, grăsimi saturate 1 g / Carbohidrați: 4 g, Fibre: 1 g / Proteine: 2 g
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments