INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII
- 350 g carne tocată de miel
- 1 ceapă
- 4 linguri pesmet
- 1 ou
- 1 lingură salvie proaspăt tocată
- sare, piper, boia
Pentru sos:
- 4 linguri iaurt 3,5%
- 1 linguriță salvie tocată
- 1 castravete
- 4 fire pătrunjel
MOD DE PREPARARE
Se pune într-un castron carnea. Se curăță ceapa, se toacă și se adaugă la carne. Se amestecă cu oul, pesmetul, salvia și condimentele. Se formează 8 chiftele. Se prăjesc în tigaie în 2 linguri ulei de măsline câte 8 minute pe fiecare parte sau se pun în cuptorul preîncălzit la 180˚C, pe hârtie de copt, cca 20-25 minute. Se amestecă iaurtul cu salvia. Se curăță castravetele, se taie cubulețe și se încorporează în iaurt. Se asezonează cu sare, piper și pătrunjel verde tocat.
VALORI NUTRIȚIONALE/PORȚIE (1 porție = 2 chifteluțe)
Calorii: 216; Lipide: 8 g; Carbohidrați: 6 g; Proteine: 28 g; Ca: 400 mg
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments