Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente/20 de porții:
- 1 dovleac mediu (aproximativ 1 kg), din care rămâne cca 700 g pulpă
- 450 g făină
- 90 g ulei
- 180 g apă carbogazoasă
- 20 g zahăr pentru aluat + 100 g pentru dovleac
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Într-un bol puneți făina, praful de copt, apa, uleiul, zahărul și sarea și frământați-le bine. Scoateți aluatul și lăsați-l 30 minute la frigider. Curățați dovleacul de coajă și semințe, apoi tăiați-l în cuburi mici și puneți-l la foc mic împreună cu zahărul pentru 15-20 minute. Luați de pe foc și adăugați scorțișoara, stafidele și miezul de nucă, tras puțin la cuptor. Scoateți aluatul și întindeți 2 foi de mărimea tăvii. Așezați prima foaie în tavă pe hârtie de copt și înțepați-o cu furculița. Puneți umplutura de dovleac, apoi puneți a doua foaie; înțepați-o cu furculița. Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. Dați la cuptor 30 min.
Tăiați plăcinta și pudrați cu zahăr.
Valori nutriționale/porție:
Calorii: 159 / Lipide: 10,5 g / Carbohidrați: 117 g, fibre 3 g / Proteine: 5 g
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments