Timp de preparare: 40 min
Ingrediente/4-6 porții:
- 1 dovleac mediu (aproximativ 1 kg)
- 1 ceapă mare
- 1 cățel de usturoi
- 1 litru de apă sau supă de legume
- 2 linguri de ulei (ulei de măsline)
- sare și piper după gust
- opțional: smântână sau iaurt pentru servire
- semințe de dovleac pentru decor
Mod de preparare:
Curăță dovleacul de coajă și semințe, apoi taie-l în cuburi. Curăță și taie cartofii, ceapa, usturoiul și morcovul. Într-o oală mare, încălzește uleiul la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin translucide. Adaugă dovleacul, cartofii și morcovul în oală. Amestecă bine și lasă-le să se călească timp de 5 minute. Adaugă apa sau supa de legume și adu la fierbere. Redu focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, până când legumele sunt moi. Folosește un blender vertical pentru a pasa legumele până obții o consistență cremoasă. Dacă supa este prea groasă, poți adăuga puțină apă sau supă de legume. Adaugă sare și piper după gust. Servește supa caldă, cu smântână sau iaurt deasupra; decorează cu semințe de dovleac. Această supă este nu doar gustoasă, dar și foarte nutritivă și economică. Poftă bună!
Valori nutriționale/porție:
Calorii: 120 / Lipide: 4 g / Carbohidrați: 20 g, fibre 4 g / Proteine: 2 g
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments