Andiva are un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale (Vitamina C, calciu, potasiu) și are doar 1 calorie/frunză! Încearcă rețeta de salată cu crudități pe pat de andive, propusă de Codruța Gabriela Nedelea, specialist în nutriție, Asociația SAMAS.
TIMP DE PREGĂTIRE: 10 MINUTE
INGREDIENTE/6 PORȚII
- 1 măr verde 150 g
- 1 măr roșu 150 g
- 1 andivă 100 g
- 1 tijă de țelină apio (opțional) 100 g
- 1 morcov 100 g
- 1/4 țelină mică 25 g
- 1/2 lămâie
- 4 frunze de mentă proaspătă sau ½ linguriță mentă uscată
- 1 iaurt natural 3,5% 140 g
- 1 praf de sare
- 1 praf piper mozaic (opțional)
- 1 vârf cuțit praf de ghimbir
MOD DE PREPARARE
Se pune iaurtul într-un bol, se adaugă ghimbirul, menta tocată sau cea măcinată, piperul, un praf de sare. Se rade sau se pun în mărunțitorul de bucătărie, morcovul, țelina și tija apio. Se dau prin răzătoarea mare merele și se amestecă cu restul ingredientelor; peste toate acestea se adaugă zeama de la 1/2 lămâie mică pentru a preveni oxidarea. Se amestecă salata cu sosul de iaurt. Se taie vârful verde al andivelor, se scoate cotorul și se desfac frunzele, una câte una (cca 12 bucăți); se umplu cu salată și se decorează cu frunzulițe de țelină apio sau cu mentă.
VALORINUTRIȚIONALE/PORȚIE
Calorii: 75; Lipide: 1 g; Carbohidrați: 18 g; fibre 5 g; Proteine: 2 g
Cost: aprox 1,3 RON
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments