Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente (pentru 4 porții):
- 3-4 cartofi mov
- zarzavat pentru supă (țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ceapă)
- 2 albușuri
- 500 ml lapte
- 1 cârnat de pui (noi am folosit de la Cocorico)
- frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
Se fierb zarzavaturile. Se pune laptele la fiert într-o cratiță mai largă. Se bat albușurile spumă și, cu ajutorul unei linguri se fac găluște care se pun în lapte; se dă focul la minim și se fierb câteva minute. Se scot cu o spumieră pe o farfurie. Se pun zarzavaturile în blender și se mixează. Se adaugă zeama în care au fiert și puțin lapte pentru a regla consistența. Se taie rondele subțiri cârnăciorul; se rumenesc într-o tigaie antiaderentă sau unsă cu puțin unt. Se pune supa în bol, se adaugă 2-3 găluște și rondele de cârnăciori, se decorează cu frunze verzi.
Valori nutriționale (pentru 1 porție):
Calorii: 181 / Lipide: 8 g / Carbohidrați: 19 g / Fibre: 3 g / Proteine: 8 g
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments