Budincă de chia cu piure de fructe – rețetă pentru 4 porții, Codruța Gabriela Nedelea – Specialist în Nutriție Asociația SAMAS
Ingrediente:
- 8-10 linguri semințe de chia
- 600 ml lapte
- Extract de vanilie
- 2 pere
- 2 nectarine
Mod de preparare:
Laptele se toarnă într-un recipient și se adaugă extractul de vanilie, apoi se pun semințele de chia. Se amestecă și se lasă în frigider de seara până dimineața. Dacă alegeți să preparați pe timpul zilei acest desert, chia are nevoie de minim 2 ore de stat la hidratat în lapte. Fructele se pun în blender și se fac piure, puteți să le tăiați bucățele mici și să puneți bucățele mici în piureul de fructe. După ce este hidratată chia, se montează într-un pahar un rând de chia, unul de piure și se tot repetă până la suprafața paharului Opțional, puteți pune deasupra puțină miere, deși fructele dulci sunt suficiente.
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
In loc de nectarine, pe care nu le mai gasim in acest sezon, se pot folosi alte fructe: mango, prune, capsuni sau fructe de padure congelate.
Laptele poate fi de vaca, simplu sau combinat cu putin iaurt sau, pentru o varianta mai soft, veggie, lapte de migdale, de cocos. In functie de tipul de lapte variaza si cantitatea de seminte de chia, de exemplu pentru laptele de cocos, mai putin consitent, merg 4-5 linguri de seminte (40 g) la 200 ml de lichid.