INGREDIENTE/ PORȚIE (un ”vagon”)
- 1/2 ardei gras (roșu, galben sau verde)
- 2 roșii cherry
- 1/2 castravete tăiat rondele
- 5 bețișoare de morcov
- 2 bețișoare de dovlecel
- 2 buchețele de conopidă
- 2 ciuperci
- scobitori pentru “roți”
MOD DE PREPARARE:
Se taie ardeii în jumătăți. Se curăță cu grijă de cotor. Se montează rondele de castravete ca ”roți”, cu ajutorul scobitorilor. Se umplu ”vagoanele” cu roșii, morcov, conopidă, ciuperci.
VALORI NUTRIȚIONALE/PORȚIE
Calorii: 45; Lipide: 0,2 g; Carbohidrați: 6,3 g; Fibre: 2,7 g; Proteine: 2,6 g
COST/PORȚIE:
1.5 lei
SFATUL SPECIALIȘTILOR:
Obișnuiți copilul cu legumele încă din primul an de viață. Disponibilitatea copiilor de a accepta legume și fructe este maximă până la 1 an și se reduce după această vârstă și în perioada preșcolară, când neofobia (refuzul alimentelor noi) este maximă. Experiența alimentară a copiilor în primii ani de viață este esenţială și această experiență poate fi schimbată mai greu la grădiniță. Câteva fructe şi legume de sezon aşezate jucăuş pe o farfurie, la îndemâna copilului, îi vor trezi curiozitatea şi pofta.
Sănătos de mic este un program social de educație nutrițională în grădinițe.
Prin activitățile noastre, reducem riscul de obezitate infantilă și formăm obiceiuri alimentare sănătoase. Poți susține și tu dezvoltarea programului la nivel național, cumpărând Ghidul de nutriție pentru părinți de aici, jocul Căpitanul Farfurie (de aici) sau pachetul care le conține pe amândouă, la un preț promoțional (de aici). Îți mulțumim pentru sprijin!
0 Comments